18.08.2019

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, a participat astăzi, 17 august 2019, la Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, la vernisajul lucrărilor realizate, în intervalul 1- 15 august 2019, în cadrul Taberei Naţionale de Sculptură ”Vasile Blendea”.

Evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”, a ajuns anul acesta la ediţia a IV-a și urmărește promovarea imaginii judeţului Dâmboviţa, prin forme simbolice şi îmbogățirea patrimoniului cultural al județului.

La tabăra de anul acesta, ce a avut ca temă „Epoca Brâncoveanu” și care, nu întâmplător, s-a defășurat în cadrul Ansamblului Brâncovenesc de la Potlogi, au participat sculptori cunoscuţi din ţară, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România: Marius Viorel Ivanovici - Piteşti, Mugur Vrânceanu - Galaţi, Lucian Tudorache - Piatra Neamţ și Mircea Ştefănescu - Iaşi.

Lucrările realizate în cadrul taberei de sculptură, vor rămâne să înnobileze curtea Palatului de la Potlogi.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița