06.09.2015

Vineri, 5 septembrie 2015, la Moreni, a avut loc conferința de încheiere a proiectului „Lucrări de modernizare a infrastructurii SC Moreni Parc Industrial SA”, cod SMIS 6434. Proiectul a fost implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în cadrul Programului Operațional Regional 2007 – 2013, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și local, Domeniul major de intervenție 4.1 „Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanță regională și locală”.

La eveniment au participat: Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Marin Antonescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Liviu Mușat, directorul ADR Sud – Muntenia, Constantin Dinu, primarul municipiului Moreni, Mihai Petrescu, directorului Parcului Industrial Moreni, Leonardo Badea și Iulian Vladu, parlamentari de Dâmbovița, Florin Valeriu Gilia, director general al Direcției Programe Europene, Achiziții Publice, Comunicare și Relații Externe, și Sorin Radu, director adjunct al Direcției Programe Europene, Achiziții Publice, Comunicare și Relații Externe (Consiliul Județean Dâmbovița), consilieri județeni, membrii unității de implementare a proiectului din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, reprezentanți ai agenților economici ce-și desfășoară activitatea în cadrul Parcului Industrial Moreni.

Proiectul în valoare de 52.504.800 lei a fost implementat în perioada 11.05.2010 – 11.09.2015.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit stimularea dezvoltării economice a municipiului Moreni și a zonei adiacente prin valorificarea potențialului resurselor umane și materiale ale zonei, elementul central al acesteia fiind structura de afaceri din cadrul SC Moreni Parc Industrial SA.

În acest sens, au fost executate lucrări de modernizare și extindere, dintre care menționăm: modernizarea a 13 hale industriale din cadrul structurii de afaceri, modernizarea și extinderea rețelelor de bază ale infrastructurii, modernizarea și extinderea sistemului de circulație auto din interiorul parcului, realizarea unei clădiri noi (pentru monitorizarea accesului și înregistrarea consumurilor – cabină poartă), demontarea a 2 turnuri de răcire și sistematizarea terenului.

Realizarea acestor lucrări are ca scop creșterea potențialului de dezvoltare a diferitelor activități economice din zonă, creșterea numărului de locuri de muncă permanente găzduite în cadrul SC Moreni Parc Industrial SA, creșterea numărului de agenți economici atrași în cadrul SC Moreni Parc Industrial SA.