Zone protejate

Dată: 19.09.2004

Parcul Dalles – Bucşani

Situat în continuarea râului Ialomiţa la aproximativ 300 m de albia râului Ialomiţa şi 800 m de centrul comunei, fără înclinare aparţinând zonei de câmpie înaltă, cu sol brun-roşcat, având altitudinea de 120-200 m.

În centrul parcului tronează statuia de bronz a lui Jean Dalles, pe un soclu înalt cadrată de 5 stejari cu diametrul de 80 cm.

Speciile de arbori prezentate în acest parc sunt: plop alb, tei, carpen, jugastru, castan porcesc platani, ulm, plop euro american, salcâm, larice, mesteacăn arţar, nuci, dispuşi în alei cu fiecare specie, unele în linie dreaptă cu orientare E-V şi altele cursate.

În zona dinspre sat sunt amenajate terenurile de sport: unul de fotbal şi 2 de hambal.

Complexul de izvoare de la Corbii - Ciungi

Este cea mai interesantă descoperire a unui complex de izvoare, mlaştini de izvor şi pârâiaşe colectoare la valea Neajlovului. Acest complex se găseşte situat la o altitudine de aproximativ 120m, cam la 800 m în amonte de capătul satului Corbii Ciungi şi 2 km în aval de comuna Corbii Mari în sud-vestul judeţului pe malul stâng al văii Neajlovului. Distanţa între complex şi râu nu depăşeşte 800 m.

Complexul se distinge uşor de la oarecare distanţă, graţie zăvoiului de arini, lemn câinesc sau salcie, zăvoi bine conturat pe întinderea complet despădurită a câmpiei.

Izvoarele care sunt în număr de cca. 800-1000 m lungime fiecare, apropiate în porţiunile lor frontale, dar care apoi se distanţează, delimitând între ele o suprafaţă de 8 – 10 ha, ocupaţi de culturi agricole, pentru a se apropia din nou spre vărsarea în Neajlov. Acestor izvoare le sunt specifice câteva particularităţi: apă limpede cu puritate perfectă, cu temperatură stabilă variind între 10,2oC şi 13,8oC în perioada de vegetaţie.


Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa