Ziua pompierilor

Dată: 13.09.2010

R O M Â N I A
CONSILIUL JUDEŢEAN DÂMBOVIŢA

 Piaţa Tricolorului NR.1 TÀRGOVIŞTE
Tel: 00402 45 207602 Fax : 0040 245 212230 e-mail: consjdb@cjd.ro

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu a participat astăzi, 13 septembrie  alături de alte oficialităţi locale şi judeţene la manifestările organizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa”, cu prilejul  Zilei Pompierilor. Ziua de 13 septembrie are o semnificaţie deosebită pentru pompierii români care, an de an, rememorează faptele eroice ale înaintaşilor de la 1848 ce au luptat cu eroism împotriva trupelor otomane, venite să înfrângă mişcarea revoluţionară.

 În cadrul ceremonialului militar-religios inspectorul şef al ISU Dâmboviţa, lt. Col. Mirel Pietreanu a dat citire mesajului preşedintelui României precum şi altor mesaje ale  autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa a transmis pompierilor dâmboviţeni  un salut călduros şi urări de sănătate, putere de muncă şi succes în nobila misiune pentru apărarea vieţii şi bunurilor concetăţenilor: “Am venit astăzi, 13 septembrie, cu mare bucurie să celebrăm împreună Ziua Pompierilor. Vă mulţumesc în numele meu şi al dâmboviţenilor pentru efortul depus în anul ce a trecut, eforturi încununate cu salvarea de vieţi omeneşti, în zonele inundate din Moldova şi Republica Moldova. Totodată, vreau să vă mulţumesc pentru faptele de eroism şi curaj pe care le-aţi făcut şi pe care sunt convins că le veţi face în continuare. Pompierii reprezintă una din armele cele mai apropiate de cetăţeni, care se află în necaz. De aceea, dragi ostaşi, Consiliul Judeţean Dâmboviţa împreună cu toate consiliile judeţene din Regiunea  3 Sud Muntenia este implicat într-o acţiune de dotare a detaşamentului dumneavoastră cu utilaje noi, cu maşini de descarcerare astfel încât să puteţi să vă faceţi în continuare datoria aşa cu v-aţi făcut-o până acum şi să rămâneţi în istoria judeţului Dâmboviţa, ca şi cei care au luptat pe Dealul Spirii. La mulţi ani!”.

Totodată, cu ocazia festivităţii dedicate Zilei Pompierilor, 4 pompieri aparţinând ISU Dâmboviţa au fost avansaţi în grad pentru modul ireproşabil în care au intervenit  în timpul inundaţiilor din Moldova.

 

 

 

 

 

 

 

     

 

Cuvinte cheie: program

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa