Vizita preşedintelui Consiliului Judeţean la zonele calamitate

Dată: 27.08.2010

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

          Vineri, 27 august 2010, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu, a făcut un tur de forţă al zonelor calamitate, pe şantierele de lucru de pe drumurile judeţene grav afectate de inundaţiile din această vară, de pe raza localităţilor Pietrari, Râu Alb, Pucheni şi Malu cu Flori.

          În prezent, la Pietrari şi Râu Alb se execută ample lucrări de stabilizare a malului, de regularizare a albiei Râului Alb, precum şi de refacere a porţiunii deteriorate din DJ 712A, comunele Bărbuleţu şi Râu Alb fiind în pericol de izolare în lipsa unor intervenţii menite stă stopeze alunecările de teren.

          La ultimele inundaţii, zona de nord a judeţului a fost  foarte afectată. Fenomenele meteo extreme au determinat umflarea cursurilor de apă. Aici, la Pietrari, am avut o problemă cu drumul judeţean care face legătura între Izvoare, Pietrari, Bărbuleţu şi Râu Alb (…) Astăzi, după cum vedeţi, se lucrează intens şi în câteva zile vom rezolva problema malului, urmând ca în 7-8 zile să se poată circula pe drumul judeţean 712A,  în ambele sensuri. Pot să vă spun că am solicitat fonduri Guvernului României şi probabil săptămâna viitoare le vom primi”, a precizat la faţa locului, preşedintele CJD.

De asemenea, Florin Popescu s-a deplasat în zona calamitată Malu cu Flori – Pucheni, pentru a observa stadiul lucrărilor la ruta ocolitoare la DJ 724, afectat grav de alunecări de teren în luna februarie a acestui an. Astfel, după cum a precizat şi primarul comunei Malu cu Flori, Toma Procopie, „se lucrează la un nou drum care face legătura între satul Micloşanii Mici şi Copăceni. Este o rută ocolitoare, în cazul în care Doamne fereşte, se mai întâmplă ceea ce s-a întâmplat, să avem o cale de acces pentru a nu bloca atât satul Micloşanii Mari, care aparţine de comuna Malu cu Flori, cât şi comuna Pucheni.

La rândul său, preşedintele CJD a dat asigurări că, până la finele anului, lucrările din această zonă vor fi finalizate: „A avut loc o alunecare de teren masivă aici,, între Malu cu Flori şi Pucheni. A venit atunci prim-ministrul României, domnul Emil Boc, în urma vizitei de atunci fiind alocate fonduri pentru reabilitarea întregii zone, nu numai a acestui drum. DC 123 este doar accesul lateral faţă de drumul principal, pentru că vor urma lucrări ample de inginerie şi de stabilizări de maluri în zona afectată, praguri de fund etc. Până la sfârşitul anului, va trebui să finalizăm întreaga lucrare. La ora actuală, aici, lucrează societatea proprie a Consiliului Judeţean, Drumuri şi Poduri. A fost alocată de la Guvern suma de 14,9 milioane de lei pentru proiectarea şi execuţia reabilitării întregului mal. Pot să precizez că era mare nevoie de aceste fonduri. Singuri n-am fi putut să facem acest lucru.

      

Cuvinte cheie: program

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa