Vizită de lucru la Casa Atelier Gabriel Popescu din comuna Vulcana-Pandele

Dată: 28.11.2017

 

    Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a efectuat astăzi, 28 noiembrie 2017, alături de reprezentanţi ai Ministerului Culturii și Identității Naționale, ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene și ai Ambasadei Regatului Norvegiei la Bucureşti, o vizită de lucru la Casa Atelier Gabriel Popescu din comuna Vulcana-Pandele pentru a marca închiderea programelor dedicate sectorului cultural, finanţate prin Granturile SEE 2009 – 2014.

    În acest sens, premergător vizitei de la Casa Atelier Gabriel Popescu, în cadrul unei conferinţe organizată în judeţul Ilfov, au fost prezentate principalele realizări ale programelor şi proiectelor implementate în actualul cadru de finanţare. Totodată, au fost expuse o serie de poveşti de succes cu scopul de a împărtăşi din experienţa promotorilor de proiect.

    Reamintim faptul că obiectivul de investiţii Casa Atelier Gabriel Popescu a fost reabilitat printr-un proiect derulat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa în cadrul Programului PA16/RO12 “Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009 – 2014.

    Valoarea totală a costurilor eligibile ale proiectului este de 2.516.808,24 lei din care 2.139.287 lei – granturi SEE şi 377.521,24 lei – fonduri de la bugetul de stat.

    La acest eveniment au mai participat: primarul comunei Vulcana-Pandele, Vasile Radu, directorul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Ovidiu Cârstina și reprezentanți ai Unității de Implementare a Proiectului.    

    Menţionăm faptul că din cadrul Programului PA16/RO12, proiectul implementat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa a fost singurul selectat pentru a fi vizitat în vederea marcării închiderii programelor finanțate din fonduri norvegiene.

    Acțiunea s-a încheiat cu o demonstrație în arta gravurii, realizată de artistul plastic Andrei Scărlătescu.

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa