Vizita de lucru a unei delegații din Raionul Ialoveni, Republica Moldova, condusă de președintele Consiliului Raional Ialoveni

Dată: 06.07.2017

 

    Astazi, 6 iulie 2017, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a primit vizita de lucru a unei delegații din Raionul Ialoveni, Republica Moldova, condusa de președintele Consiliului Raional Ialoveni, Anatolie Dimitriu, în vederea analizarii obligațiilor financiare aferente acordului - cadru de finanțare a constructiei gradinitei de copii din comuna Rusestii Noi, prezenți fiind atât ministrul Apararii Naționale, Adrian Țuțuianu, cetațean de onoare al Raionului Ialoveni, cât și deputatul Corneliu Ștefan.

    La întâlnire au mai participat viceprețedinții CJD, Claudia Gilia și Alin Manole, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, conducerea Inspectoratului școlar Județean, Ion Sorin și Cristina Stroe, precum și membrii unitații de implementare a proiectului.

    În baza bunelor relații de colaborare dintre Județul Dâmbovița și Raionul Ialoveni, stabilite prin Hotarârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 107/22.04.2015, privind aprobarea înfratirii Judetului Dâmbovita din România cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova și Decizia Consiliului Raional Ialoveni nr. 02-03/26.03.2015, anul trecut, prin Hotarârea Consiliului Județean Dâmbovița nr. 61/17.02.2016, s-a aprobat finanțarea proiectului ,,Construcție gradinița de copii în comuna Ruseștii Noi, Raionul Ialoveni, Republica Moldova" și acordul - cadru de finanțare a acestuia.

    În contextul în care obiectivul de investiții urmeaza a se finaliza la sfârțitul lunii august a acestui an, parțile semnatare ale acordului - cadru de finanțare au clarificat, în cadrul întâlnirii de astazi, ultimele detalii cu privire la implementarea cu succes a acestui proiect. Alte subiecte abordate au vizat extinderea relațiilor de colaborare între cele doua parți în domeniul educațional și cel al mediului de afaceri. Sunt vizate, în acest sens, atât schimburile de experiența între profesori, cât și facilitarea accesului pe piața forței de munca.

    În urma rectificarilor bugetare, valoarea totala a proiectului este de 1.100.150,01 lei (din care contributia Raionului Ialoveni este de 319.813,9 lei, iar contributia Consiliului Judetean Dâmbovita este de 780.337,11 lei, din care:

- pentru anul 2016, contributia Consiliului Raional Ialoveni a fost de 45.813,80 lei, iar contributia Consiliului Judetean Dâmbovita este de 421.996 lei;

- pentru anul 2017, contributia Consiliului Raional Ialoveni este de 274.000,10 lei, iar contributia Consiliului Judetean Dâmbovita este de 358.341,11 lei.

    Față de valoarea inițiala aprobată, suma totala alocata proiectului s-a redus cu 151.242,99 lei.

    Alaturi de președintele Anatolie Dimitriu, din delegația Consiliului Raional Ialoveni au mai facut parte Victor Bânzari – vicepreședinte și Angela Trofim – șeful Serviciului Contabil - Aparatul președintelui.

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa