Reuniune a grupului parlamentar - „Priorități legislative”, în zona montană a județului Dâmbovița

Dată: 29.03.2018

 

    Județul Dâmbovița a găzduit, în perioada 28-30 martie 2018, o reuniune a grupului parlamentar -„Priorități legislative”. Evenimentul s-a derulat în zona montană Padina-Peștera, la Complexul Hotelier Peștera.

    În cadrul acestei acțiuni, pe data de 29 martie, a fost organizată o conferință de presă, susținută de vicepreședintele Senatului, Adrian Țuțuianu și de senatorul Șerban Nicolae, la care au participat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu, senatori din grupul parlamentar, parlamentarii dâmbovițeni Oana Vlăducă, Titus Corlățean, Carmen Holban, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu și primarul comunei Moroeni, Laurențiu Moraru.

    Premergător conferinței de presă, în cadrul întâlnirii de lucru a grupului parlamentar, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, au adus în atenția participanților, principalele priorități la nivelul obiectivelor de investiții, pe care urmăresc să le realizeze în viitorul apropiat, atât în municipiul Târgoviște, cât și în județ.

    Subiectele la care s-a făcut referire în cadrul conferinței au vizat găsirea celor mai bune soluții și planuri de dezvoltare a anumitor zone, legile justiției, modificarea Constituției și propunerea legislativă privind înființarea Fondului Suveran de Investiții.

    Senatorul Șerban Nicolae a precizat: „ Astfel de reuniuni le-am început încă de anul trecut. Pe cât posibil, încercăm să mergem la faţa locului, să cunoaştem problemele în ansamblu, pentru că avem profesii diferite, provenim din zone diferite şi, atunci, armonizarea legislativă, planul de dezvoltare, tot ceea ce gândim pentru perioada următoare trebuie făcut într-un mod echilibrat, cunoscând la faţa locului diversele realităţi. Ideea este că şi aici, aşa cum se pun problemele, legat de dezvoltarea întregii zone a Bucegilor, care leagă 3 judeţe şi, mergând spre Făgăraş, chiar 4 (….) ar trebui gândit într-un mod raţional, în aşa fel încât să existe un echilibru care să atragă turişti, nu pe criterii de delimitare judeţeană, ci pe criterii de dezvoltare zonală, mult mai atractive, mult mai eficiente. De aceea, deplasările noastre în teritoriu fac parte din activitatea parlamentară. Discutăm şi de probleme de agricultură, dezvoltare locală, turism, elemente care ţin de politica fiscală şi monetară, care afectează asemenea zone. O să continuăm, în măsura posibilităţilor, asemenea deplasări şi în perioada următoare(…)Deocamdată suntem la Peştera. E o zonă extraordinară, care a rămas în urmă în ceea ce priveşte dezvoltarea turistică, cu potenţial neexploatat din diverse raţiuni. Sperăm să putem găsi, împreună cu autorităţile locale, acele soluţii care să ducă la o dezvoltare mult mai largă a acestei zone, care presupun şi infrastructură de toate tipurile (rutieră, energie electrică, apă şi canal), fără a afecta ceea ce ţine de Parcul Natural şi de elementele care trebuie conservate în privinţa naturii. Dar un echilibru se găseşte. Au făcut-o şi alţii, trebuie să găsim şi noi, nu numai la Dâmboviţa, ci în toate zonele. Nu sunt adeptul menţinerii dezvoltării noastre urbanistice la nivel medieval pe considerentul că aşa trăiau dacii sau nu ştiu ce strămoşi de-ai noştri, pentru că asta înseamnă, totuşi, înapoiere”.

    În privința legilor justiției, Șerban Nicolae a subliniat, așa cum declarase și anterior acestei întâlniri, că acestea nu afectează independența sistemului judiciar. Acesta a declarat că peste 90% dintre textele adoptate provin de la asociațiile profesionale ale magistraților.

    Vicepreședintele senatului, Adrian Ţuţuianu a ținut să mulțumească din nou celor ce au sprijinit declararea zonei, Stațiunea Padina Peștera, ca fiind de interes national, subliniind oportunitățile pe care le prezintă aceasta, pentru viitorul turismului dâmbovițean, adăugând că este cu atât mai importantă construirea de căi rutiere la standarde moderne, care să faciliteze accesul vizitatorilor în zonă: „Avem două obiective: să discutăm despre prioritățile activității parlamentare, legat de punerea în aplicare a programului de guvernare, iar un schimb de idei între colegi este întotdeauna binevenit și, în al doilea rând, sigur că există și un interes local - interesul nostru de a promova județul Dâmbovița - punctual, stațiunea de interes național Padina - Peștera, care a primit recent acest titlu”.

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa