Mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice

Dată: 01.10.2017

La începutul anilor 1990, Organizația Națiunilor Unite a decis ca toate statele lumii să-și exprime oficial, cu gratitudine și în unanimitate respectul și aprecierea pentru personale vârstnice și au instituit Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice. Sărbătorită, începând cu acel moment, în fiecare zi de 1 octombrie, ziua dedicată omagierii persoanelor vârstnice a reușit, de-a lungul anilor, să devină imaginea solidarității și a nevoii de configurare a unei lumi aparținând tuturor generațiilor.

Acum, la mai bine de un sfert de secol de la existența sa, provocările economice și schimbările sociale prezente ne demonstrează, mai mult ca oricând, faptul că avem nevoie să construim un viitor al tuturor generațiilor, un viitor al unității și respectului reciproc, în care persoanele vârstnice să fie auzite, ascultate, să aibă un rol activ și să fie mentori pentru cei mai puțin inițiați sau trecuți prin viață.

Liant între mentalități, martori ai istoriei, resursă incontestabilă de învățătură, exemplu de maturitate și înțelepciune, persoanele vârstnice sunt cele care au contribuit la construirea acestei societăți și față de care avem datoria să fim profund recunoscători și îndatorați. Reușitele prezentului sunt o dovadă a muncii lor, iar pentru un viitor sustenabil avem nevoie de talentele și cunoștințele lor. Contribuția și participarea lor la soluționarea problematicilor de interes actuale sunt un câștig și nu o pierdere, iar experiența lor nu se cuvine a fi ignorată.

Vârstnicii sunt adevăratele modele demne de urmat în viață, oameni pe care nu trebuie niciodată să îi neglijăm sau să îi uităm. Dimpotrivă, avem responsabilitatea de a-i iubi, proteja, prețui, dar și de a le asigura drepturile și întreg sprijinul necesar unui trai decent și sigur.

 Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, atât eu, cât și întreaga echipă a Consiliului Județean Dâmbovița ne îndreptăm gândurile bune și suntem alături de toți dâmbovițenii care au înaintat în viață cu zeci de ani de bucurii, tristeți, reușite, întâmplări bune sau mai puțin bune. Le mulțumesc pentru că sunt parte din viața noastră și le transmit, cu acest prilej, că vor avea, în permanență, susținerea autorităților județene și respectul nostru infinit. Le doresc, din tot sufletul, ani incredibil de frumoși alături de persoanele dragi, bucurie și liniște în suflet! La mulți ani tuturor!

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa