Ion Dolănescu, interpretul care purta cu mândrie tricolorul la brâu și săruta cu dor, la întoarcerea în țară, pământul românesc – sărbătorit la Târgoviște

Dată: 07.09.2017

 

    Joi, 7 septembrie 2017, în Piața Tricolorului din municipiul Târgoviște, a avut loc Gala Laureaților, în cadrul Festivalului Concurs Național „Ion Dolănescu”, ediția a IV-a. La eveniment au participat: Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia, vicepreședinte, Ionuț Lăscaie, directorul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița.

    Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște, în parteneriat cu Fundația Culturală „Ion Dolănescu” și Primăria comunei Perșinari.

    Concursul a fost deschis artiștilor amatori, interpreți ai cântecului popular românesc, cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani.

    Festivitatea de premiere a fost urmată de un spectacol de muzică populară, în care au evoluat nume consacrate ale vieții muzicale românești: Maria Ciobanu, Leontina Văduva, Doinița și Ionuț Dolănescu, Camelia Ciobanu - Filip, Aneta Stan, Nineta Popa, Silvia Semeniuc, Giulia și Ilie Medrea, acompaniați de orchestra condusă de Marin Alexandru. Invitat special al evenimentului a fost tenorul Florin Georgescu.

    Evenimentul s-a bucurat de un public numeros, Piața Tricolorului devenind astfel neîncăpătoare.

    Pe data de 10 septembrie 2017, la Perșinari, localitatea natală a marelui artist, se va desfășura un spectacol folcloric, In memoriam Ion Dolănescu, susținut de Orchestra populară „Chindia”, condusă de Ionuț Dumitrescu și cunoscuți interpreți de muzică populară. Cu acest prilej, în prezența oficialităților dar și a unor reprezentanți de seamă ai lumii artistice, va fi dezvelit un bust comemorativ al interpretului care purta cu mândrie tricolorul la brâu și săruta cu dor, la întoarcerea în țară, pământul românesc.

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa