Conducerea CJD, vizită pe șantierele din județ

Dată: 10.09.2019

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a efectuat astăzi, 10 septembrie 2019, alături de vicepreședintele Alin Manole și directorul Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu, o vizită de lucru atât la obiectivele de investiții aflate în derulare în localitatea Răzvad, cât și pe șantierul de la fosta unitate militară de la Gara Târgoviște.

Prima oprire a constat în verificarea stadiului lucrărilor realizate în cadrul proiectului „Extinderea sistemului de canalizare în satele Valea Voievozilor și Răzvad, Comuna Răzvad”, proiect finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Emanuel Spătaru, primarul comunei Răzvad, a precizat: „Ne aflăm în satul Valea Voievozilor, pe strada Drăguțoești, și marcăm începutul unuia dintre cele mai importante proiecte necesare pentru Comuna Răzvad. Avem aici extinderea rețelei de canalizare. Lucrările au început în urmă cu o săptămână și, după cum vedeți, deja a fost parcursă o stradă. Acest tronson de pe strada Drăguțoești a fost finalizat, utilajele apropiindu-se de capătul străzii. În momentul de față avem, dintr-un necesar de 65 km, doar 12 km de rețea de canalizare. Acest proiect are o valoare de 10.000.000 lei (fără TVA). Vreau să mulțumesc Guvernului pentru finanțarea acestui important proiect pentru comunitatea noastră!

Referitor la această investiție, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a adăugat: „Am ținut să fim prezenți astăzi, la Răzvad, deoarece proiectul rețelei de canalizare este un proiect pe care Comuna Răzvad îl așteaptă de vreo 30 de ani (…) Sunt 16 km de canalizare, cu precizarea că, pe ceea ce înseamnă drumul național, rețeaua se va realiza pe ambele sensuri ale drumului, rezultând aproximativ 21 km de rețea nouă, în rest pe un singur fir. Eu am încredere că firma de construcții va duce la bun sfârșit acest proiect pentru că a mai lucrat în județ și, spunem noi, a încheiat în bune condiții și în alte localități dâmbovițene. Eu sper să obținem autorizația de la Drumurile Naționale pentru execuția lucrărilor pe DN 72 și va trebui să gândim o soluție pentru devierea traficului, cel puțin pentru cel de un anumit tonaj, altfel nu se va putea lucra în condiții de siguranță având în vedere că va trebui să se lucreze pe ambele sensuri ale drumului. O altă precizare: proiectul include și branșamentele la limita de proprietate, iar pe ceea ce înseamnă lucrările pe racorduri ale locuitorilor Comunei Răzvad, din casă până la limita de proprietate, aceștia trebuie să achite contravaloarea branșării, urmând să se asigure legătura la rețeaua de canalizare. Același lucru îl avem și pe rețeaua de alimentare cu apă la Gorgota (…) Am rugămintea, și la autoritățile locale și la constructor, să lucreze într-un ritm susținut și să prezinte situațiile de plată pentru lucrările efectuate”.

Vizita de lucru a continuat pe șantierul din zona UM Gară, pentru a afla stadiul lucrărilor de modernizare a drumului județean. Comparativ cu ultima vizită a conducerii CJD, urmare a insistențelor acesteia, s-a constatat o îmbunătățire a ritmului lucrărilor la DJ 720E, constructorul suplimentând numărul de utilaje și personal. În acest sens, președintele CJD a reamintit constructorului necesitatea finalizării în cel mai scurt timp a investiției de la DJ 720E, cu atât mai mult cu cât activitatea de realizare a centrului comercial avansează vizibil.

În privința calității lucrărilor efectuate, joi, 12 septembrie 2019, este programată prelevarea unor probe cu un laborator atestat pe traseul DJ 720E în vederea analizării acestora din punct de vedere al caracteristicilor fizico - mecanice.

 

Biroul Comunicare, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa