Conducerea CJD, prezentă la festivitățile prilejuite de deschiderea noului an școlar!

Dată: 11.09.2017

Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia, a participat astăzi, 11 septembrie 2017, cu prilejul deschiderii noului an școlar, la festivitățile din mai multe unități de învățământ din municipiul Târgoviște.

Prima unitate de învățământ unde conducerea CJD a participat, cu această ocazie, a fost Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”. În cadrul evenimentului care s-a bucurat de prezența oficialităților locale și centrale, a reprezentanților Arhiepiscopiei Târgoviște și ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, vicepreședintele Claudia Gilia a transmis gândurile sale bune și mult succes în activitate tuturor elevilor și cadrelor didactice, dar și părinților prezenți la manifestările organizate: „O mare bucurie și emoție mă încearcă astăzi, în prezența dumneavoastră.

Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit mesajul meu cu prilejul deschiderii noului an școlar, atât în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, cât și în calitate de cadru didactic universitar.

Astăzi, porțile școlilor s-au redeschis larg, în fața unui nou început, cu multe speranțe, atât pentru elevi, cât și pentru dascăli și părinți. Sunt multe zile frumoase de-a lungul unui an școlar, dar cea de astăzi este, pentru mulți dintre noi, cea mai frumoasă. Școlile prind viață din nou, iar emoțiile sunt cu atât mai mari nu doar pentru cei care pășesc pentru prima dată într-o sală de clasă, ci și pentru cei mai mari dintre elevi, aflați astăzi la granița dintre adolescență și examenul maturității.

Frumoasă și nobilă, meseria de dascăl nu este totuși una ușoară. Ea implică responsabilitate, multe ore de studiu, perseverență și multă răbdare, o meserie care își pune amprenta pe personalitatea și pregătirea unor oameni în devenire.

Din experiența personală, am identificat de-a lungul anilor o constantă – și anume faptul că, în ciuda dificultăților de tot felul, în ciuda momentelor de cotitură, procesul educațional s-a bucurat mereu de priceperea, talentul, dăruirea și energia actorilor săi. Împreună – profesori, învățători, educatori, elevi și părinți – ați depășit permanent bariere și ați reușit să fiți merituoși pe drumul anevoios, dar plin de satisfacții, către excelență!

În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, am înțeles că rolul și obiectivele unei educații sănătoase sunt esențiale pentru dezvoltarea unui popor capabil să-și conducă destinele, să-și apere valorile și identitatea, dar să se și integreze cu succes în marea familie a popoarelor de pe întreaga planetă.

Iată de ce, demersurile pentru îmbunătățirea infrastructurii educaționale reprezintă una dintre principalele preocupări ale administrației publice județene. Suntem conștienți de faptul că investiția în educație este premisa unui viitor performant.

Școala românească este recunoscută ca pepinieră de tineri de mare valoare, de talente autentice, de oameni pe care se poate baza viitorul României. Ne mândrim cu dumneavoastră, dascălii, cei care vă demonstrați valoarea cu fiecare generație pe care o pregătiți. Nu trebuie să uităm faptul că în sala de clasă se clădește performanța.

 Totodată, am convingerea că este foarte important să existe o legătură strânsă între autorități, cadre didactice și părinți, pentru ca, împreună, să putem lua cele mai bune decizii pentru elevii noștri.

Dincolo de instituția în numele căreia mă adresez, mesajul meu este și acela al unui profesor și, totodată, al unui părinte care își dorește pentru copilul său cel mai plăcut loc pentru dezvoltarea sa și cele mai bune rezultate.

Vă urez tuturor, elevi, profesori și părinți, multă sănătate, putere de muncă și un an încununat de succese!”

Mesaje de felicitare au rostit și: conducerea Primăriei Municipiului Târgoviște, parlamentarii dâmbovițeni Adrian Țuțuianu, Oana Vlăducă și Carmen Holban, Sorin Ion, inspector școlar general, Cristina Stroe – inspector școlar general adjunct.

Momente emoționante au avut loc astăzi și la deschiderea noului an școlar la Colegiul Național „Constantin Carbella”, Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” și Seminarul Teologic „ Sfântul Ioan Gură de Aur”, unde a participat și senatorul Titus Corlățean și Gabriela Istrate – inspector școlar general adjunct.

De asemenea, mesaje din partea Consiliului Județean Dâmbovița au fost transmise și de secretarul județului – Ivan Vasile Ivanoff, și experții în cadrul Cabinetului Președintelui – Ștefan Ioniță și Mihai Pușcașiu, la următoarele unități de învățământ: Liceul „Voievodul Mircea”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Liceul Teoretic „Petru Cercel”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița va răspunde în după-amiaza acestei zile și invitațiilor de a fi alături de cadrele didactice și elevii școlilor: „Matei Basarab”, „Coresi” și „Ioan Alexandru Brătescu Voinești” din municipiul Târgoviște.

                                                                                                                                                                                                                                                                                    Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa