Conducerea CJD, prezentă la ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște

Dată: 08.09.2019

 

    Astăzi, 8 septembrie 2019, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a participat alături de vicepreședintele Luciana Cristea, la ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște, eveniment organizat în cadrul „Zilelor Cetății 2019”, în sala Sala Tronului de la Curtea Domnească.

    Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a transmis:

    Istorie. Credință. Identitate. Cu aceste trei cuvinte începe fiecare zi de 8 septembrie pentru târgovișteni de mai bine de 25 de ani.

    Să fim preciși, acum 27 de ani, vizionari, istorici și aleși ai acestor locuri au adus împreună, pentru prima dată, sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului și trecutul identitar și răsunător al fostei Cetăți de Scaun a Țării Românești. Totul a fost organizat în cadrul unei manifestări solemne care a căpătat, în timp, autenticitatea unei frumoase tradiții locale, mult așteptată de fiecare cetățean al orașului Târgoviște.

    Și cum fiecare tradiție are menirea de a-și căpăta strălucirea în timp, și ziua de 8 septembrie mai dobândește, astăzi, un pic din măiestria care a transformat-o, de-a lungul anilor, într-o sărbătoare de suflet a târgoviștenilor.

    Ca de fiecare dată, și în această dimineață am participat cu multă emoție și mult drag atât la slujba religioasă oficiată la Catedrala Mitropolitană cu prilejul celebrării venirii pe lume a Fecioarei Maria, cât și la procesiunea ce a urmat acesteia. Acum ne-am adunat în locul cel mai de preț pentru moștenirea culturală a orașului și simt că fac parte din acest frumos obicei despre care vă vorbeam și care prin noi, dar și prin cei care ne vor urma, merge mai departe.

    Deși este cel mai bun moment și cel mai potrivit loc pentru a ne aminti de originile și parcursul celei ce a fost reședință domnească aproape 300 de ani, cred că cel mai important aspect rămâne să nu uităm niciun moment că suntem aici pentru Târgoviște, pentru a-i oferi grandoarea și omagiul pe care și le-a câștigat de-a lungul timpului.

    Dacă acum sute de ani, mărfuri de pe trei continente ajungeau în Târgoviște, locul căruia noi îi spunem acasă, în prezent imaginea este puțin diferită. Astăzi, putem spune că mărfuri produse la noi acasă ajung aproape peste tot în Europa și poate chiar pe alte continente.

    Asta ne dovedește că Târgoviștea încă are forță, are putere, are potențial. Și atât cât ne stă în putere, trebuie să facem tot ce este posibil pentru a o ajuta să fie puternică. Și cred că un asemenea angajament, pe care să ni-l asumăm și să-l respectăm cu toții, este unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le putem oferi orașului de ziua lui!

    La mulți ani, Târgoviște! La mulți ani, târgovișteni! Și, nu în ultimul rând, toate cele bune și multă sănătate tuturor sărbătoriților zilei!

    La ședința condusă de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, au mai participat: consilieri locali, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Târgoviște și Prefecturii Județului Dâmbovița, ai Arhiepiscopiei Târgoviște, șefi ai instituțiilor deconcentrate, parlamentari, delegați ai orașelor înfrățite cu municipiul Târgoviște.

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa