22 Decembrie – Ziua Revoluției Române

Dată: 22.12.2017

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat astăzi, 22 decembrie 2017, la manifestările dedicate Zilei Revoluţiei Române de la 1989, un eveniment semnificativ al istoriei moderne a României.

Pentru a marca împlinirea a 28 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989, la Târgovişte, în Piaţa Mihai Viteazul, a fost organizat un ceremonial militar şi religios în memoria eroilor martiri, care, cu preţul vieţii, au luptat împotriva regimului comunist.

Alături de oficialităţi locale şi judeţene, au fost prezenţi la manifestări reprezentanţi ai Prefecturii Județului Dâmbovița, instituțiilor deconcentrate, Asociaţiei Luptătorilor din Decembrie ‘89, Asociaţiei Cultul Eroilor, ai Arhiepiscopiei Târgovişte, Ministerului Apărării Naţionale, structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, ONG-urilor, partidelor politice, precum şi de numeroşi dâmboviţeni.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului naţional, urmat de un serviciu religios în cinstea eroilor Revoluţiei, și a continuat cu depunerea de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie’89, din Piaţa Mihai Viteazul şi defilarea trupelor militare.

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa