196 de ani de tradiție și continuitate a Poliției în slujba cetățenilor

Dată: 23.03.2018

Astăzi, 23 martie a.c., secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, a participat, la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia – Corpul K,  la evenimentul care marchează aniversarea a 196 de ani de tradiție și continuitate a Poliției în slujba cetățenilor, prilej cu care a transmis mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Daniel Comănescu:

 "Bună ziua tuturor celor prezenţi astăzi, aici! Este un motiv de mândrie pentru mine să fiu invitat la unul dintre evenimentele solemne din calendarul românilor, Ziua Poliţiei Române. Anual, de ziua Bunei Vestiri, vă sărbătorim pe dumneavoastră, cei care vă periclitaţi zilnic vieţile pentru a le proteja pe ale noastre, pentru a ne garanta securitatea bunurilor şi dreptul de a ne duce viața în linişte, fără ameninţări din exterior.

Vedem în ultimii ani un efort susţinut al poliţiştilor dâmboviţeni nu doar pentru a-şi face datoria, ci şi pentru a se apropia tot mai mult de cetăţeni, înţelegând faptul că un aspect fundamental al activităţii lor îl reprezintă parteneriatul poliţie - comunitate. Avem credinţa că această abordare este un plus important în activităţile de prevenire, care stau la baza scăderii criminalităţii, iar în acest sens adresam un apel cetăţenilor de a fi cât se poate de receptivi şi deschişi la activităţile celor care nu fac decât să le apere drepturile şi libertăţile.

Diversitatea și complexitatea crescândă a comunităților, pe care poliția și administrația publică le deservesc, necesită un răspuns plurivalent la provocările pe care le întâmpinăm în prezent și pe care le vom întâlni și în viitor. De aceea, dorim să mulțumim Poliției Române pentru buna cooperare cu administrația publică județeană, în acest sens, ea fiind permanent alături de Consiliul Județean Dâmbovița, sprijinind activitățile acestuia și contribuind astfel la crearea și consolidarea unui sistem de siguranță și ordine publică pentru toți cetățenii dâmbovițeni.

În încheiere, vă felicit pentru activitatea dumneavoastră, vă urez ”La mulţi ani!” la ceas aniversar şi vă amintesc cuvintele celebrului dramaturg Honore de Balzac ”Guvernele sunt trecătoare, societăţile se schimbă, poliţia rămâne.”

 

 La festivitate au mai participat: conducerea și reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița și ai structurilor militare la nivel local, pc. pr. dr. Ionuț Ghibanu – vicar eparhial, Antonel Jîjîie – prefectul județului Dâmbovița, Florina Mureșan – subprefectul județului Dâmbovița, Costel Preda – director al Direcției Silvice Dâmbovița, precum și reprezentanți ai următoarelor entități: Societatea Națională de Cruce Roșie – filiala Dâmbovița, Asociația Veteranilor de Război Dâmbovița și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

  

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa