Acţiune de ecologizare în zona lacului Brăteşti, comuna Văcăreşti 1 aprilie 2017

Dată: 04.04.2017

 

Acţiune de ecologizare în zona lacului Brăteşti, comuna Văcăreşti 1 aprilie 2017

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a participat la o amplă acţiune de ecologizare desfăşurată în zona lacului Brăteşti, comuna Văcăreşti. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia pentru Mediu şi Educaţie (AME), în calitate de custode al sitului Natura 2000 ROSPA0124 Lacurile de pe Valea Ilfovului, în parteneriat cu SC ARCTIC SA.

În cadrul acestei activităţi, preşedintele Alexandru Oprea, alături de organizatori şi numeroşi voluntari, a contribuit la conștientizarea importanţei conservării habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, prin măsuri menite să ocrotească ariile de protecţie specială avifaunistică, aşa cum este şi cazul ariei protejate ROSPA0124.

Parte a reţelei ecologice europene Natura 2000 în România, aria anterior menţionată are o suprafaţă de 602 hectare, fiind formată din lacurile existente pe Valea Ilfovului (acumulările Udreşti, Bunget 1, Bunget 2, Brăteşti, Adunaţi şi Ilfoveni). De asemenea, în această zonă există 98 de specii de păsări protejate.

Printre voluntarii care au participat la eveniment, contribuind la strângerea deşeurilor din zonă, s-au aflat atât reprezentanţi ai societăţii comerciale ARCTIC şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Dâmboviţa, cât şi elevi dâmboviţeni.

Cu acest prilej, preşedintele Alexandru Oprea i-a felicitat pe organizatori pentru iniţiativă, arătându-şi sprijinul pentru organizarea şi promovarea unor astfel de acţiuni, menite să protejeze mediul natural.

  

 

 

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa