RADIOUL DE ALTĂDATĂ…

Dată: 31.10.2018

 Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal “Curtea Domnească” Târgovişte în parteneriat cu posesorul unei impresionante colecţii de radiouri, dl. Malancu Gheorghe, vă invită, joi, 1 noiembrie 2018, între orele 9 – 17, să vizitaţi expoziţia “Radioul de altădată”, organizată în clădirea ce adăposteşte expoziţia "Metamorfozele unui loc al memoriei” (fosta Şcoală de Ofițeri de Cavalerie „Ferdinand I”), Bld. Carol I, nr. 49. Intrarea este liberă.

 Expoziţia aniversează 90 de ani de la fabricarea primului aparat de radio-recepţie românesc, prima emisiune a postului Radio România, având  loc în data de  1 noiembrie 2018 la ora 17, pe lungimea de undă de 401,6 metri, cu o putere de 0,15 kw şi  a fost  deschisă de profesorul Hurmuzescu în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Radiodifuziunii Române.

Pentru cei interesaţi de tehnologia redării sunetului, şi vor să afle mai multe, în expoziţia organizată, ce va constitui viitorul muzeu “Radioul de altădată”, vor fi expuse peste 200 de aparate radio, patefoane, casetofoane, magnetofoane, pick-up-uri etc, toate fiind achiziţionate pe parcursul a 30 de ani, cea mai veche piesă datând din anul 1926.

Conţinutul acestui site nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Termeni şi condiţii | Politica de confidenţialitate | Hartă website | Ajutor
Copyright © 2012 Consiliul Judeţean Dâmboviţa